Klik hier voor het menu

Voor meer informatie of vragen kunt u altijd contact met mij opnemen!

Biografie

In 1968 startte Chris van de Vooren zijn carrière in de fotografie als leerling bij een reportage fotograaf. Al snel voelde hij zich aangetrokken tot de muziekwereld. In 1969 kreeg hij via een vriend de kans om bij de presentatie van de Jackson 5 in Amsterdam aanwezig te zijn. Hij maakte zijn eerste foto’s van de beroemde band en dat bleek het begin van een relatie te zijn, want door de jaren heen hebben alle Jacksons zijn pad regelmatig gekruist.

In augustus 1973 liet hij zich inschrijven onder de naam ‘Chris van de Vooren fotografie’.
In 1974 ontmoette hij Ron Heijmans, de PR man van platenmaatschappij Negram. Hij vroeg Ron of hij voor eigen risico artiesten van Negram mocht fotograferen. De eerste die daarin toestemde was de folkgroup Fungus die net hun hit hadden met “Kaap’ren Varen”. Aan de bar in zijn woonhuis schoot hij één van de foto’s die later als persfoto werd aangekocht.

In februari 1975 werd Chris door Cor Aaftink, de A&R manager van Negram, gevraagd of hij een hoesfoto wilde maken voor het nieuwe album van de George Baker Selection met de latere wereldhit “Paloma Blanca”. Dit werd zijn eerste opdracht. Vervolgens kwamen vele Nederlandse sterren bij hem langs voor het maken van de hoes- en/of publiciteitsfoto.

Na twee werkbezoeken aan Los Angeles besloot Chris met hulp van vrienden die hij overzee gemaakt had, het in L.A. te gaan proberen. Dat lukte heel goed alleen vond de Amerikaanse regering dat hij het brood uit de mond stootte van hun eigen fotografen en hij kreeg geen werkvergunning.
In 1978 kwam Chris terug naar Nederland en pakte de draad bij de popbladen en platenmaatschappijen weer op en hij besloot in Amsterdam een studio te openen.

Inmiddels getrouwd met Maud en dochter Rosely rijker werd er uitgekeken naar een schonere omgeving om zijn dochter groot te brengen, die werd gevonden in Almere. De studio verhuisde later mee gevolgd door zijn assistent Arjan. Door het succes groeide het bedrijf snel en werd er meer personeel aangenomen. In de jaren 80 was Chris met zijn team hierdoor de meest gepubliceerde popfotograaf van Nederland, mede door de publicaties in het buitenland.

In de jaren 90 werden de activiteiten uitgebreid naar fotografie bij TV producties en Chris kreeg er klanten uit de mediawereld bij. De vier fotografen gingen van tv productie naar popconcert en in de studio was het veelal een gezellige bende.
Ook bedrijven met name in Almere kregen belangstelling om hun fotografie door Chris cs te laten uitvoeren. In onze portfolio vind u hiervan voorbeelden.

Al sinds de jaren 80, is Chris een fanatiek golfer. De golfbaan is voor hem een mooie ontmoetingsplaats met vele bedrijfsrelaties en Bekende Nederlanders. Een uitgelezen kans dus om het werk met plezier te verweven. Hij wordt steeds vaker gevraagd om mee te werken aan het werven van BN’ers voor golftoernooien. Inmiddels heeft Chris met Maud 9 toernooien in het buitenland georganiseerd waarbij golfende BN’ers en een selectief aantal journalisten uitgenodigd worden. Ook op TV wordt aandacht aan dit toernooi gegeven.

This site is protected by Comment SPAM Wiper.